ALLMÄN INFORMATION
REGLER
I samtliga spelklasser gäller Svenska Innebandyförbundets regler.
Varje lag måste tillhöra en förening som är registrerad hos respektive nations Innebandyförbund. Alla utländska spelare ska kunna visa upp en legitimation/ett pass för att kunna påvisa sin ålder. Svenska spelare ska vara registrerade i IBIS.
Cupen kan pågå från kl 09.00 dag 1 till kl 19.00 dag 3 i respektive period, allt beroende på antal anmälda lag. Storvretacupen kan inte alltid ta hänsyn till anmälda lags restid till och från cupen, alltså inget man kan räkna med vid anmälan. Har man lång resväg erbjuder vi möjligheten att köpa till en extranatt om ni bokar boende i skolsal.
Storvretacupen har ej krav på glasögon för utländska spelare. För svenska spelare gäller Svenska Innebandyförbundets regler gällande krav på glasögon, inga undantag.
För särskilda dispenser läs här .
MATCHTIDER OCH ANTALET MATCHER
Alla matcher spelas med rullande tid.
Alla klasser som spelar under perioden 27–29/12 spelar 2x20 minuter. Grundspelet spelas i serieform där de bäst placerade går till A-slutspel och övriga till B-slutspel.
Övriga klasser spelar 2x15 minuter i gruppspel och fram till och med semifinal. A-finalerna i alla klasser spelas 2x20 minuter. Dam, juniorer och ungdom t.o.m. 2012 garanteras minst fyra matcher. I dessa klasser spelas både A- och B-slutspel. Klasserna födda 2012 och äldre spelas 5 mot 5.
Ungdomar födda 2013 och senare garanteras minst 5 matcher.
I klasserna flickor och pojkar födda 2013–2015 är det spel 4 mot 4 på mindre plan och med mindre målburar. I dessa klasser är det upp till varje lags ledare att själva bedöma lagets nivå.
Klasser att välja mellan:
Flickor/Pojkar 2013–2015 Lätt (rekommenderad ålder 2014–2015)
Flickor/Pojkar 2013–2015 Svår (rekommenderad ålder 2013–2014)
SVÅR ELLER LÄTT GRUPP
I klasserna pojkar 2010–2012 kan man välja att spela lätt eller svår grupp. Det är upp till varje lags ledare att själva bedöma lagets nivå för att klasserna ska bli så jämna som möjligt.
SEGERPREMIE
Vinnande lag i A-slutspel i respektive grupp Dam / HJA / DJB / HJB: 10.000 SEK
Alla segrare i A-slutspel bjuds på anmälningsavgiften till cupen 2025/2026.
Medalj till samtliga spelare och en pokal delas ut till placering 1, 2 och 3 i varje klass i A-slutspelet. I B-slutspel utdelas pokal till final-lagen. Matchens lirare får pris i samtliga tävlingsmatcher, en spelare per match.
I varje A-final utses turneringens bästa målvakt, back och forward, nomineringen sker i samband med prisutdelningen vid respektive final.
Samtliga deltagare i pojk- och flickklasserna födda 2013 och yngre får en medalj.
ANMÄLNINGSAVGIFT
Dam, junior och ungdom 2008–2009: 2990 SEK / per lag
Ungdom 2010 och yngre: 2690 SEK / per lag
DELTAGARKORT
Deltagarkort är obligatoriskt för varje person som ska befinna sig i båset under matcher, alltså både spelare och ledare. Man kan välja något av följande två kort:
- Deltagarkort A 950SEK/person
-
Deltagarkort D 250SEK/person
För mer information om varje deltagarkort klicka här .
DUBBLERINGSKORT
Dubbleringskortet kan endast köpas till spelare som deltar i två lag, kortet är personligt. Observera att man inte får delta i två lag i samma klass och att en spelare som spelar med åldersdispens endast får spela i det lag som dispensen avser. Dubbleringskortet är inget fysiskt kort, utan en avgift som man betalar för att få delta i ytterligare ett lag under samma spelperiod. Spelaren ska ha ett deltagarkort (A eller D) i sitt första lag och ett dubbleringskort i sitt andra lag. Ett dubbleringskort kostar 150kr/person och det är personligt.
>>>> Varje lag får ha max TRE spelare med dubbleringskort!
TRANSPORTER
BUSSAR
Gratis bussar kommer att gå mellan spelhallarna (våra egna cupbussar) för alla med deltagarkort. De skolor vi använder oss av för boende ligger längs med busslinjerna, dock kan bussarna inte alltid köra ända fram så en kortare promenad kan vara nödvändig.
TRANSFER
I samband med ankomst och avresa kan transfer förbokas till följande kostnader:
- Centralstationen i Uppsala 80SEK/person (minsta beställning 8 personer/lag)
- Arlanda flygplats 290SEK/person (minsta beställning 15 personer/lag)
- Stockholms båtterminaler 320SEK/person (minsta beställning 15 personer/lag)
Transferpriserna är tur och retur per person.
ÖVRIGT
FÖRSÄKRINGAR
Varje ledare är skyldig att tillse att spelarna är försäkrade på planen, och varje enskild individ är skyldig att tillse att de är försäkrade utanför planen. Storvretacupen har inga försäkringar som täcker skador eller förluster för den enskilde individen.
FILMNING OCH STREAMING
Storvretacupen kommer genom Solidsport att livesända alla matcher.
Det är inte tillåtet att själv streama matcher från någon av våra arenor.
FRÅGOR
Vid frågor eller eventuella funderingar om cupen, kontakta oss via e-post och lämna kontaktuppgifter så återkopplar vi så snart vi har möjlighet:
Allmänna frågor: cupinfo@storvretaibk.se
Ekonomi: cupekonomi@storvretaibk.se
Transfer: cup@storvretaibk.se
FORCE MAJEURE Uppdaterad 2024-04-04
Denna text kan uppdateras beroende på läget och regler från Folkhälsomyndigheten, Regeringen eller andra bestämmande myndigheter.
Vi kommer alltid att följa de regler som ställs på genomförande av cupen.
Alla återbetalningar sker minus bankernas avgifter.
Efter den 9 november återbetalas anmälningsavgiften vid inställd cup med ett avdrag på max 1200SEK/lag för upplupna kostnader.
Full återbetalning av deltagarkort A och D om Storvretacupen bestämmer sig för att ställa in.
Vid händelse som ligger utanför Storvretacupens kontroll såsom krig, eldsvåda, översvämningar, avbrott i kommunikationer, myndighetsåtgärd, strejk eller andra force majeure-händelser kan Storvretacupen inte ställas till ansvar att ersätta ev. ekonomisk förlust.
Viktigt att tänka på gällande cupen är att vi kommer att följa de råd och regler som FHM, Regeringen och andra bestämmande myndigheter ger. Därav kan begränsningar i hur många lag vi kan hantera och hur många boende på cupen vi kan ha ändras under anmälningstidens gång. Du kan säkra din plats i cupen genom att betala anmälningsavgiften. Datum för betalning gäller vid turordning om antalet kommer begränsas på både lag och boenden.